Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

EΓΓΡΑΦΕΣ

 

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2022, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Την  υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

Τα όρια του 1ου Νηπιαγωγείου Ν.Περάμου έχουν ως εξής:

·     Όλο τμήμα της Ν. Περάμου αριστερά της οδού 28ης Οκτωβρίου (με κατεύθυνση προς  Ελευθερές) και έως το ύψος της οδού Γράμμου ανήκει στην περιφέρεια του Ν/γείου.

·     Όλο το τμήμα αριστερά και δεξιά της οδού 28ης Οκτωβρίου από την οδό Γράμμου έως και την έξοδο προς Ελευθερές ανήκει στην περιφέρεια του Ν/γείου.

·     Η Δυτική πλευρά της οδού Γράμμου από την 28ης Οκτωβρίου και έως το Γεν. Λύκειο Ν. Περάμου ανήκει στην περιφέρεια του Ν/γείου.

 


Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23, εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2018.

Οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

→ Χρήση κωδικών (taxisnet).

→ Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.

→ Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας.

 

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:
1.   τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή.
2.   τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
3.   τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα και προσκόμιση Βεβαίωσης Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/τρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
4.   εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.
5.   τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
 
Επιπλέον παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα:
1.   η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ή/και το τμήμα πρόωρης υποδοχής
2.   Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο (Α.Δ.Υ.Μ.)
3.   Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
4.   Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή άλλο φορέα εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : 2594021052 (12:00- 13:00)
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/_i_egkyklios_gia_tis_eggrafes_ton_mathiton_sta_nipiagogeia_.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου