Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

 Στο δεύτερο εργαστήριο δεξιοτήτων συζητήσαμε για τα στοιχεία της φύσης: τον αέρα, τη φωτιά, το νερό και τη γη. Ξεκινήσαμε κάνοντας μια γενική εισαγωγή στο θέμα και συνεχίσαμε αναλύοντας το κάθε στοιχείο ξεχωριστά. Μέσα από πίνακες αναφοράς και ερωτήσεις - απαντήσεις ,συζητήσαμε για τη φωτιά, μάθαμε σχετικές λέξεις, είπαμε πού υπάρχει φωτιά, πως προκαλείται η πυρκαγιά, μάθαμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την πυροσβεστική υπηρεσία και φυσικά είπαμε για την χρησιμότητα της φωτιάς. Διαβάσαμε και συζητήσαμε τον μύθο του Προμηθέα, που έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους.

Με τη βοήθεια σχετικών πινάκων αναφοράς συζητήσαμε για τον αέρα, τι μπορούμε να πετύχουμε χάρη στον αέρα, ποιες δυσκολίες μπορούν να εμφανιστούν εξαιτίας του πολύ δυνατού αέρα και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Ακούσαμε, συζητήσαμε και ζωγραφίσαμε τον μύθο του Οδυσσέα στο νησί του Αιόλου.  

Το παραμύθι: "Πέφτει, πέφτει η σταγόνα" μας βοήθησε να γνωρίσουμε, να συζητήσουμε και να ζωγραφίσουμε τον κύκλο του νερού, μιλήσαμε για την χρησιμότητα του νερού και που υπάρχει, είδαμε και αναλύσαμε πίνακες διάσημων ζωγράφων, μάθαμε τα γράμματα Β,β και Σ, σ, ς. Ακούσαμε και μάθαμε το τραγούδι: "ο κύκλος του νερού". Κάναμε το πείραμα με το μπρίκι, για να δούμε πως δημιουργούνται οι σταγόνες. Σε μια λεκάνη με νερό ρίξαμε διάφορα αντικείμενα, κάναμε υποθέσεις, βγάλαμε συμπεράσματα και καταγράψαμε ποια επιπλέουν και ποια βυθίζονται.

Ατομική εργασία με τα στοιχεία της φύσης


Το γράμμα Σ,σ,ς


Το παραμύθι: "Πέφτει, πέφτει η σταγόνα" και η αντίστοιχη εργασία 


Ο κύκλος του νερού

Η ομαδική μας κατασκευή


Πείραμα: επιπλέει, βυθίζεται



Πείραμα: πως δημιουργούνται οι σταγόνες


Ο κύκλος του νερού με την bee-bot


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου