Κυριακή 30 Απριλίου 2023

ΗΡΘΕ ΗΡΘΕ Η ΠΑΣΧΑΛΙΑ

 Μετά τον εορτασμό της εθνικής μας επετείου, πυρετωδώς ξεκίνησαν οι δραστηριότητές μας για το Πάσχα. Τι ξέρουν τα παιδιά για αυτό; Τι θέλουν να μάθουν; Το ιστόγραμμά μας παίρνει μορφή. Ξεκινάμε να διαβάζουμε την Βίβλο για παιδιά για να γνωρίσουν ορισμένα βασικά πράγματα για τη ζωή του Χριστού. Θυμόμαστε όσα είχαμε πει για τη γέννηση και τη βάπτισή του και τώρα μαθαίνουμε για τα θαύματα που έκανε και τη ζωή του. Όλα αυτά αποτυπώνονται εικαστικά σε ένα τρισδιάστατο σταυρό που είδαμε από την εξαιρετική συνάδελφο Ειρήνη Πετρίδου.


    

Πριν λίγο καιρό είχαμε λάβει μετά από διαμεσολάβηση της αγαπημένης μας  συναδέλφου Μαρίας Μπένου δύο μεγάλα δέματα από Άγιο Ευστράτιο με παραμύθια και παιχνίδια για το νηπιαγωγείο μας. Ετοιμάσαμε μια κάρτα για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  και να στείλουμε τις ευχές μας.



Η κάρτα που κάναμε για το σπίτι μας ήταν διαφορετική


Το Πάσχα έχουν την τιμητική τους οι λαγοί.........




αλλά και οι κότες !!!



Τα σοκολατένια αυγά από τις κοτούλες τα πήρε ο σκανταλιάρης λαγός και τα έκρυψε στην τάξη μας !!!
Α.....δε μπορώ να πω! Είναι φοβερός στις κρυψώνες!!!Τα παιδιά μας το διασκέδασαν ιδιαίτερα!!!
Τα αυγουλάκια όμως χρειάζονται και ένα καλαθάκι που φυσικά γέμισε  με πολλές  λιχουδιές!!!



Οι μέρες για το Σάββατο του Λαζάρου πλησιάζουν και είναι πλέον παράδοση στο νηπιαγωγείο μας να έρχονται μαμάδες να φτιάχνουμε τα λαζαράκια, να βγαίνουμε στο χωριό να λέμε τα κάλαντα του Λαζάρου και να μοιράζουμε αυτά τα νόστιμα κουλουράκια. Τι όμορφο έθιμο γεμάτο μυρωδιές!!!








Την τελευταία μέρα τα παιδιά φέρανε βρασμένα αυγουλάκια για να τα βάψουμε στο σχολείο  με τον γνωστό εγγυημένο τρόπο με τις κηρομπογιές!!


Η τελευταία μέρα είχε άλλη μια έκπληξη. Το τελευταίο ποδαράκι της Σαρακοστής κρύφτηκε μέσα σε ένα ξερό σύκο. Αυτός που τυχαίνει το σύκο με το ποδαράκι σύμφωνα με την παράδοση  θεωρείται  τυχερός. Σε εμάς πέρα από τυχερός κέρδισε και ένα σοκολατένιο λαγό.


 Στη διάρκεια των δύο εβδομάδων , μιλήσαμε για τα έθιμα του Πάσχα, διαβάσαμε πασχαλινά βιβλία, λύσαμε γρίφους, γίναμε ντεντέκτιβ για να βρούμε ποιος έκλεψε τα αυγά, απολαύσαμε τις ιστορίες του αγαπημένου μας σκαντζόχοιρου ,του Τζότζο (Ειρήνη σε ευχαριστούμε πολύ για τον γλυκό σου ήρωα), παίξαμε πασχαλινά ηλεκτρονικά παιχνίδια, κάναμε ηλεκτρονικά και όχι μόνο  παζλ  με πασχαλινές εικόνες , μάθαμε τραγούδια και ακούσαμε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ζωγραφίσαμε και στολίσαμε τις τάξεις μας, είδαμε πίνακες ζωγραφικής ........Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν τόσο γεμάτες που δε μας άφησαν στιγμή να βαρεθούμε .Μάθαμε....διασκεδάσαμε.....δημιουργήσαμε!!!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου